Salem

Salem is een Kerk gelegen aan Voorstraat 3 in Asperen.

Meer informatie over Salem in Asperen

In 1913 werd de wens van de kerkenraad vervuld om een eigen lokaal te hebben voor verschillende activiteiten. Twee leden van de kerkenraad kochten een huis aan de Voorstraat in Asperen. Normaal gesproken zou de kerkvoogdij het huis weer van hen kopen, maar durfde dit niet aan. De diaconie wilde dit wel doen, maar kreeg geen toestemming van hogere kerkelijke organen. Daarom besloot de kerkenraad om een vereniging op te richten en uiteindelijk kreeg de diaconie toch toestemming om het huis te kopen. Het huis kreeg de naam "Salem" en werd verbouwd. In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit en werd Salem gebruikt als Afdelingskantoor voor militairen. In de Tweede Wereldoorlog werd Salem opnieuw gebruikt voor militairen. In 1984 werd Salem grondig verbouwd en in 2005 werd het overgedragen aan het college van kerkrentmeesters. In datzelfde jaar werd Salem opnieuw verbouwd en kreeg het aanpassingen zoals een rolstoelvriendelijke toiletgelegenheid en een nieuwe keuken.

Wil je weten wat Salem verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Salem of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Salem? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Salem het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van West-Betuwe. Opzoek naar Salem reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Salem

Bezoekers bekeken ook