Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum

Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum is een Historisch museum gelegen aan Waaldijk 29 in Vuren.

Meer informatie over Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum in Vuren

In juli 2015 hebben de historische verenigingen van de gemeente Lingewaal de handen ineen geslagen om een permanent eerbetoon te creëren voor zeven geallieerde vliegeniers en oorlogsslachtoffers in de gemeente. Hiervoor werd de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal opgericht. Het doel van het project was om de lucht- en Tweede Wereldoorlog zichtbaar te maken en geallieerde vliegeniers en burgers te eren die hun leven hebben gegeven of gevangen zijn genomen. Een kleine tentoonstelling in mei 2016 groeide uit tot een permanent museum en herdenkingsroute met herdenkingsborden. Op 10 mei 2017 werd het WO2 en Vliegeniersmuseum geopend door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. Op 11 mei 2017 werd de Herinneringsroute WO2 geopend en de Memorial Boards onthuld. Het museum is oorspronkelijk begonnen ter herinnering aan geallieerde piloten in Lingewaal, maar is nu uitgebreid naar vliegeniers in de regio Rivierenland. Door middel van lezingen, sociale media en evenementen wil het museum zoveel mogelijk mensen betrekken bij het project. Onderzoek is een belangrijk onderdeel van het werk van de stichting om een compleet beeld te krijgen van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Het museum biedt ook educatieve programma's en een interactieve herinneringsroute om bezoekers en leerlingen te betrekken bij de gebeurtenissen en slachto.

Wil je weten wat Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van West-Betuwe. Opzoek naar Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum

Bezoekers bekeken ook