Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen

Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen is een Stichting gelegen aan Waterpoort 1 in Asperen.

Meer informatie over Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen in Asperen

De Hervormde kerk in Asperen heeft een lange geschiedenis en is altijd gebruikt voor protestantse erediensten. Hoewel er voor de Beeldenstorm in 1566 een orgel aanwezig was in de kerk, is er in de archieven geen bewijs van een orgel te vinden na die tijd. In plaats daarvan werd de gemeentezang geleid door een voorzanger. Pas in 1912 werd er weer een orgel in de kerk geplaatst, maar dit werd in 1969 buiten gebruik gesteld. Sindsdien hebben de kerkrentmeesters regelmatig een orgelcommissie gevormd om te onderzoeken of het mogelijk was om een nieuw orgel te plaatsen. Financiering bleek echter een probleem. Aan het eind van de 20e eeuw kwamen er concrete plannen om het Witte-orgel uit de gesloopte Noorderkerk in Rotterdam naar Asperen te verplaatsen. Een stichting werd opgericht om financiering te zoeken, maar de provincie Gelderland had geen geld beschikbaar. Desondanks wist de stichting voldoende toezeggingen te krijgen en kon de restauratie van het orgel worden uitgevoerd. Er wordt dank uitgesproken aan de stichting en iedereen die heeft bijgedragen aan het project, en men hoopt dat het orgel vele jaren tot eer van God zal klinken in de prachtige kerk.

Wil je weten wat Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van West-Betuwe. Opzoek naar Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Stichting Orgel Hervormde Kerk Asperen

Bezoekers bekeken ook